scooter verzekeren

Heb jij sinds kort een nieuwe scooter, maar heb je nog geen verzekering afgesloten? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te regelen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die je af kan sluiten, waarbij één soort verzekering wettelijk verplicht is. Wil je graag weten wat er allemaal komt kijken bij een scooter verzekeren? Beumer de Jong helpt je graag verder.

Is mijn scooter verzekerd?

Is mijn scooter verzekerd op het moment dat ik een nieuwe scooter aanschaf? In principe regel je zelf de snorscooter verzekering, op het moment dat het voertuig op jouw naam staat. Zorg er dan ook voor dat je dit op tijd regelt. Een snorfiets verzekeren kost gemiddeld een paar tientjes per maand. Hoe hoog de snorfiets verzekeren kosten precies zijn, is afhankelijk van het soort verzekering dat je afsluit. Zo kan je bijvoorbeeld een allriskverzekering afsluiten, waarmee je bijna alle mogelijke risico’s dekt. Deze verzekering is duurder dan een WA-verzekering.

Bekijk ons assortiment

Scooter verzekeren zonder rijbewijs

Wellicht vraag jij je af of het mogelijk is om een scooter te verzekeren zonder rijbewijs. Het kan zijn dat je nog bezig bent met het halen van jouw rijbewijs, op het moment dat je een scooter aanschaft. Het is mogelijk om de scooter te verzekeren op het moment dat jij nog niet in het bezit bent van een rijbewijs. Sterker nog, het is zelfs verplicht als de nieuwe scooter op jouw naam staat. Wettelijk gezien moet je een WA-verzekering afsluiten, maar je kan er ook voor kiezen om voor een uitgebreidere verzekering te gaan.

Gevolgen van rijden zonder verzekering

Het is nooit verstandig om te gaan rijden zonder verzekering. Naast het feit dat je risico loopt op hoge kosten tijdens een ongeluk, loop je ook risico op een geldboete. Deze boete kan oplopen tot een paar honderd euro. Zelfs als je jouw scooter niet of nauwelijks gebruikt, kan je een boete krijgen als er geen WA-verzekering is afgesloten. Het is daarom altijd verstandig om een snorscooter verzekering af te sluiten.

NEEM CONTACT MET ONS OP