Alles over de actieradius van een e-scooter

Heb je altijd al lekker rond willen rijden in de stad? Een goede manier om dit te doen is op een elektrische scooter rijden! De actieradius van een elektrische scooter is hierbij een van de belangrijkste aspecten. Waarom? Dat bepaalt hoe ver je kan rijden zonder de accu van je scooter op te laden. Er zijn een aantal dingen die bij een elektrische scooter de actieradius bepalen. Ben je benieuwd? Lees dan zeker even verder. We hebben de belangrijkste punten van de e-scooter actieradius voor je op een rijtje gezet.

Accu elektrische scooter

Natuurlijk is de accu belangrijk voor de e-scooter actieradius. Hoe ver je kan rijden met een accu, is afhankelijk van de capaciteit van de accu. Dit komt neer op de wattage van je accu: de hoeveelheid energie die de accu kan opslaan. Hoe hoger de wattage, des te groter het vermogen van de accu e-scooter. Dit betekent tevens dat je meer kilometers met de elektrische scooter kunt rijden. Sommige scooters bieden de mogelijkheid om een extra accu aan je elektrische scooter toe te voegen, dit zal de actieradius elektrische scooter vergroten.

Rijomstandigheden en wegligging

Het weer waarin je rijdt en de wegligging spelen ook mee in de actieradius elektrische scooter. Waait het bijvoorbeeld heel hard? Dan zal de accu e-scooter harder moeten werken, waardoor deze sneller op zal raken. Dit geldt ook wanneer je omhoog rijdt op een heuvel of met meer personen op de scooter zit. Houd hier dan ook rekening mee bij elektrische scooter rijden.

Andere factoren bij elektrische scooter actieradius

Het is niet simpel om te weten wat de elektrische scooter met grootste actieradius is. Er zijn namelijk nog andere aspecten die meespelen bij de elektrische scooter actieradius. Hierbij kun je denken aan de snelheid, het totale gewicht en de manier waarop je rijdt. Als je benieuwd bent naar de elektrische scooter met grootste actieradius die in jouw budget past of heb je extra vragen hebt over de e-scooter actieradius? Neem gerust contact met ons op! De specialisten van Beumer de Jong helpen je graag!