De ultieme gids voor het kiezen van de juiste scooterhelm


Een goede scooterhelm is essentieel voor elke scooterrijder, niet alleen voor veiligheid, maar ook voor comfort en stijl. Met zoveel opties op de markt kan het echter overweldigend zijn om de juiste helm te kiezen. Daarom hebben we deze ultieme gids samengesteld om je te helpen de perfecte scooterhelm te vinden.

1. Veiligheid boven alles

Het belangrijkste aspect bij het kiezen van een scooterhelm is veiligheid. Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals het ECE 22.05/22.06 of NTA 8776 keurmerk. Dit garandeert dat de helm getest is op impact en je hoofd beschermt bij een ongeval.

2. Pasvorm en comfort

Een goed passende helm is essentieel voor comfort en veiligheid. Zorg ervoor dat de helm strak, maar niet te strak zit, en dat hij goed aansluit op je hoofd zonder te knellen. Probeer verschillende maten en merken om de beste pasvorm te vinden.

3. Type helm

Er zijn verschillende typen scooterhelmen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Kies het type helm dat het beste past bij je rijstijl en voorkeuren, zoals een integraalhelm voor maximale bescherming, een jethelm voor meer ventilatie, of een systeemhelm voor extra gemak.

4. Ventilatie en comforfeatures

Let op de ventilatie en comfortfeatures van de helm, vooral als je lange ritten maakt. Helmventilatie kan helpen om oververhitting te voorkomen en je hoofd koel te houden tijdens warm weer. Andere comfortfeatures, zoals een uitneembare voering of geïntegreerd zonnevizier, kunnen ook het verschil maken tijdens het rijden.

5. Stijl en Design

Last but not least, kies een helm die past bij je persoonlijke stijl en voorkeuren. Of je nu houdt van een klassiek design, een opvallende kleur, of een stoere matte afwerking, er is altijd een helm die bij je past. Kies een helm die niet alleen veilig en comfortabel is, maar ook past bij jouw unieke stijl.

Kies voor kwaliteit bij Beumer de Jong

Bij Beumer de Jong vind je een uitgebreide selectie scooterhelmen van topmerken, die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en voorzien zijn van de nieuwste features en technologieën. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het vinden van de perfecte helm die past bij jouw behoeften en voorkeuren. Kom langs in onze showroom en ontdek ons assortiment scooterhelmen, of shop online. Met een scooterhelm van Beumer de Jong ga je altijd veilig, comfortabel en stijlvol de weg op.