Belangrijkste redenen waarom scooter niet start na stilstaan

Hoe vervelend is het als je de scooter wilt gaan gebruiken voor bijvoorbeeld je werk en de scooter start niet? Of als je lekker wilt gaan toeren in de zomer maar de Vespa start niet? Er zijn meerdere oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je scooter slecht start. Wat zijn de belangrijkste redenen waarom een scooter niet start en wat kun je ertegen doen? In deze blog lees je er alles over!

Scooter wilt niet starten: wat als eerste controleren?

Je scooter wilt niet starten, dan is het eerste wat je checkt of er wel genoeg benzine in zit. Hierbij controleer je naast de benzinemeter ook de benzinetank van de scooter. Het kan namelijk zijn dat de benzinemeter kapot is. Als tweede controleer je of de rode schakelaar die zich aan de rechterkant van het stuur bevindt niet op de verkeerde stand staat. Ook moet – om te kunnen starten – de zijstandaard van de scooter volledig zijn ingeklapt. Anders zorgt de startbeveiliging ervoor dat de scooter niet wilt starten. Ook is het belangrijk om te controleren of er geen zekering kapot is. Dit kun je controleren door te checken of de toeter en knipperlichten het ook niet doen.

Scooter kickstart gebruiken na het leeglopen van de accu

Het kan zijn de accu van de scooter is leeggelopen. Dit kan voornamelijk in de koude wintermaanden gebeuren. De scooter start niet elektrisch hierdoor. Wanneer je de scooter wilt starten, moet je de kick start van de scooter gebruiken. Tip: mensen zijn geneigd om heel hard op te scooter kickstart te trappen, maar doe dit met beleid. Hiermee voorkom je schade aan jouw scooter.

Investeren in onderhoudsbeurten

Het kan natuurlijk voorkomen dat de scooter start niet na lang stilstaan. Vervelend natuurlijk, maar er zijn wel manieren om dit te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld essentieel om te blijven investeren in onderhoudsbeurten. De scooter wordt dan even helemaal gecontroleerd, zodat je weer veel veilige kilometers kunt maken.