Blog: slimme en voordelige fatbike aanschaffen met het fietsplan van de werkkostenregeling

Het hele jaar door genieten van fietsen en tegelijkertijd profiteren van fiscale voordelen? Dat kan met het Fietsplan van de Werkkostenregeling! In deze blog ontdek je hoe je op een slimme en voordelige manier een fatbike kunt aanschaffen dankzij dit plan, en waarom dit een verstandige keuze is voor zowel je gezondheid als je portemonnee.

Het fietsplan van de werkkostenregeling: Hoe werkt het?

De Werkkostenregeling (WKR) biedt werkgevers de mogelijkheid om onbelaste vergoedingen aan hun werknemers te verstrekken. Een van de voordelen van de WKR is het Fietsplan, waarmee werknemers fiscaal aantrekkelijk een fiets, zoals een fatbike, kunnen aanschaffen. Wat zijn de voordelen precies?

  • Je werkgever kan jou onbelast een fatbike verstrekken tot een bepaald bedrag, waardoor je geen inkomstenbelasting hoeft te betalen over de waarde van de fiets.
  • Je hebt de vrijheid om zelf de fatbike uit te kiezen die past bij jouw behoeften en voorkeuren.
  • De fatbike kan in veel gevallen als ‘fiets van de zaak’ worden beschouwd, waardoor je er ook privégebruik van kunt maken, voor zowel woon-werkverkeer als avontuurlijke ritten.
  • Sommige werkgevers bieden zelfs de mogelijkheid om de aanschafkosten van de fatbike in te houden op je bruto loon, waardoor je de fiets afbetaalt met belastingvrij geld.

Hoe koop je een fatbike via het fietsplan?

Het proces om een fatbike via het fietsplan van de werkkostenregeling te kopen is eenvoudig:

  1. Vraag je werkgever of ze deelnemen aan het Fietsplan van de Werkkostenregeling en welke voorwaarden van toepassing zijn.
  2. Selecteer de fatbike die aan je wensen voldoet, rekening houdend met de terreinen waarop je van plan bent te rijden, je budget en je kleurvoorkeur.
  3. Koop de fatbike bij Beumerdejong.nl en bewaar de aankoopfactuur.
  4. Lever de benodigde documenten, inclusief de factuur, in bij je werkgever. Zij zullen zorgen voor de verwerking van de fiets in het Fietsplan.
  5. Na goedkeuring van je werkgever kun je genieten van je nieuwe fatbike, zowel voor woon-werkverkeer als voor avontuurlijke ritten.

Het aanschaffen van een fatbike via het Fietsplan van de Werkkostenregeling is een slimme en voordelige keuze. Het stelt je in staat om een mooie fatbike aan te schaffen, terwijl je profiteert van fiscale voordelen en bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Informeer bij je werkgever en ontdek hoe je kunt genieten van de vrijheid van fietsen op een fatbike.