Scooter blauw kenteken

Wanneer je een scooter wilt gaan kopen, is de kans groot dat je een afweging maakt tussen twee verschillende varianten: scooter met geel kenteken of scooter met blauw kenteken. Maar wat houdt een scooter blauw kenteken precies in? En wat is het verschil tussen een blauw en geel kenteken? Je leest er alles over in deze blog!

Wat houdt een blauw kenteken bij een scooter in? 

Op een scooter met blauw kenteken mag je maximaal 25 kilometer per uur rijden. Je rijdt alleen op het fietspad en sinds dit jaar is het dragen van een helm verplicht in de grote steden. Vanaf 1 januari 2023 komt daar verandering in, want dan is het verplicht om in alle steden een helm te dragen als je op een scooter blauw kenteken rijdt. Daarnaast is het goed om te weten dat je altijd een scooterverzekering met minimaal WA-dekking moet afsluiten in Nederland.

Maximaal toegestane snelheid op de rollerbank

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wordt aangehouden voor een controle op de rollerbank. Maar hoe hard mag een scooter met blauw kenteken op de rollerbank? Een snorfiets mag tot 35 kilometer per uur gaan op de rollerbank. Gaat de blauw kenteken scooter harder dan 35 kilometer per uur? Dan wordt er een proces-verbaal opgemaakt. Ben je binnen twee jaar drie keer staande gehouden en ging jouw scooter blauw kenteken telkens minstens 15 kilometer per uur te hard? Dan wordt de scooter in beslag genomen. Zorg er dus voor dat jouw blauw kenteken scooter niet harder dan de maximaal toegestane snelheid gaat op de rollerbank.

Het verschil tussen een blauw en geel kenteken

Zoals je nu weet zijn er naast scooters met een blauw kenteken ook scooters met een geel kenteken. Dit is niet geheel zonder reden, want beide kentekens brengen bepaalde regels en eigenschappen met zich mee. Het grootste verschil is dan ook eigenlijk de maximumsnelheid: een blauw kenteken scooter gaat maximaal 25 kilometer per uur en een scooter met geel kenteken gaat maximaal 45 kilometer per uur. Daarnaast mag een scooter met geel kenteken in de bebouwde kom tussen alle auto’s rijden en een scooter blauw kenteken niet.

Scooter blauw kenteken kopen bij Beumer de Jong

Ben je op zoek naar een scooterdealer waar je terecht kunt voor een scooter met blauw kenteken? Een kwalitatieve scooter kopen doe je bij Beumer de Jong! Heb je een vraag over een scooter blauw kenteken die je op het oog hebt of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een tweedehands scooter blauw kenteken? Neem gerust contact met ons op via 020 – 615 7188 of mail naar info@beumerdejong.nl. Onze experts staan je graag te woord!