Scooter geel kenteken

Ben je van plan om een scooter te kopen? Dan is het goed om te weten dat er twee verschillende kentekenplaten voor scooters zijn: geel en blauw. Maar wat houdt een scooter geel kenteken precies in? En wat is het verschil tussen een blauw en geel kenteken? Je leest er alles over in deze blog!

Wat houdt een geel kenteken bij een scooter in? 

Op een scooter met geel kenteken mag je maximaal 45 kilometer per uur rijden. Je rijdt dan ook niet op het fietspad, maar binnen de bebouwde kom op de rijbaan tussen de auto’s. Om ervoor te zorgen dat je op een veilige manier kunt deelnemen aan het verkeer, ben je verplicht om een helm te dragen. Daarnaast is het goed om te weten dat je altijd een scooterverzekering met minimaal WA-dekking moet afsluiten in Nederland.

Het verschil tussen een blauw en geel kenteken

Naast een scooter met geel kenteken, zijn er ook scooters met een blauw kenteken. Dit is niet geheel zonder reden, want beide kentekens brengen bepaalde regels en eigenschappen met zich mee. Het grootste verschil is dan ook eigenlijk de maximumsnelheid: een scooter gele kenteken heeft een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur en een scooter met blauw kenteken heeft een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Een scooter met blauw kenteken mag dan ook alleen op het fietspad rijden en niet op de rijbaan tussen alle auto’s. Daarnaast was het voorheen nog niet verplicht om een helm te dragen op een scooter met blauw kenteken, maar daar is sinds 2022 verandering in gekomen. In de grote steden is het nu al verplicht om een helm te dragen op een snorscooter, maar vanaf 1 januari 2023 is het overal verplicht.

Scooter geel kenteken kopen bij Beumer de Jong

Ben je op zoek naar een scooterdealer waar je terecht kunt voor een scooter met geel kenteken? Een kwalitatieve scooter kopen doe je bij Beumer de Jong! Heb je een vraag over een scooter gele kenteken die je op het oog hebt of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op via 020 – 615 7188 of mail naar info@beumerdejong.nl. Onze experts staan je graag te woord!