Scooter verzekering kosten

Wanneer je een scooter hebt gekocht, is de kans groot dat je al snel nadenkt over een verzekering. In Nederland moet elke eigenaar van een scooter namelijk een verzekering afsluiten, omdat een scooter wordt gezien als een volwaardig voertuig in het verkeer. Maar welke verzekeringen zijn er allemaal? En wat zijn de gemiddelde scooter verzekering kosten? Wij vertellen je hier meer over!

Hoe meer schadevrije jaren, hoe goedkoper de verzekering

Voordat we verder ingaan op de verschillende verzekeringen en de bijbehorende scooterverzekering kosten, is er iets anders wat handig is om te weten. De kans is groot dat de volgende zin je bekend voorkomt: hoe meer schadevrije jaren, hoe goedkoper de verzekering. En dat geldt uiteraard ook voor een scooterverzekering. Als je wat jonger bent, is de kans dan ook groot dat de scooter verzekering kosten hoger zijn. Dit komt dus omdat je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Verschillende scooterverzekeringen

En dan de verschillende scooterverzekeringen. De meest voorkomende zijn WA, WA+ en Allrisk. In Nederland dient een scooter minimaal WA verzekerd te zijn. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen of aan spullen van anderen veroorzaakt met jouw scooter. De WA+ verzekering gaat weer een stap verder. Wanneer je een WA+ verzekering afsluit, wordt zowel de schade die je veroorzaakt aan anderen en hun goederen als de schade aan jouw eigen voertuig door bijvoorbeeld brand of diefstal vergoedt. De Allriskverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering. Deze verzekering dekt vrijwel alle schade die je met jouw scooter oploopt of veroorzaakt.

Wat kost een scooterverzekering?

Hoe uitgebreider het pakket, hoe duurder de scooterverzekering kosten. Wel heeft iedere verzekeringsmaatschappij weer andere prijzen en voorwaarden, maar wij hebben een inschatting gemaakt van de gemiddelde scooter verzekering kosten: een WA-pakket kost gemiddeld €20 per maand, een WA+ pakket kost gemiddeld €30 per maand en een Allriskverzekering kost gemiddeld €50 per maand.