Scooter vs. auto: altijd goedkoper uit

Wanneer je voor de keuze staat om een scooter of auto aan te schaffen, is de kans groot dat je hier een hoop vragen over hebt. Het is dan ook niet zomaar een keuze die je binnen een paar uur maakt. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben wij drie redenen onder elkaar gezet waarom een scooter voordeliger is dan een auto!

Een scooter is goedkoper

Bij de keuze tussen een scooter of auto, speelt het fiscale aspect natuurlijk een grote rol. Wist je bijvoorbeeld dat een scooter gemiddeld drie keer zo zuinig is als een auto? Daarnaast is de verzekering van een scooter een stuk goedkoper, betaal je geen wegenbelasting en heb je niet te maken met hele hoge onderhoudskosten. Let er alleen dus wel op dat je niet gelijk klaar bent wanneer je de scooter hebt gekocht. Ook hier heb je te maken met verzekeringen en onderhoud, maar dan een stuk goedkoper.

Vertraging is verleden tijd

Niets is vervelender dan urenlang stilstaan in de file wanneer je onderweg bent naar kantoor. Zelfs wanneer je denkt op tijd van huis te gaan, is dit iets wat je vaak niet kunt voorkomen. Wanneer je gaat voor een scooter, is het fileprobleem verleden tijd. Nog een reden om – wanneer je twijfelt tussen scooter vs. auto – voor een scooter te gaan. Je kunt in de meeste gevallen dan ook gewoon langs de auto’s rijden, zodat jij in ieder geval op tijd aankomt op de plaats van bestemming. Veel automobilisten zullen jaloers op je zijn, want het scheelt een hoop tijd én frustratie.

Je bent wendbaar en flexibel met een scooter

Kom je regelmatig in grote steden? Dan is een scooter erg handig. Met een auto moet je vaak via een speciale route door het centrum rijden en ben je ontzettend lang op zoek naar een parkeerplek, maar met een scooter is dit niet het geval. Twijfel je nog tussen een scooter vs. auto? Zet de voor- en nadelen van beide voertuigen naast elkaar en pak bovenstaande punten erbij. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat voor jou de beste optie is. Eén ding is zeker: met een scooter ben je altijd goedkoper uit!