Tips bij het kopen van een fatbike

Als er iets niet kan en mag ontbreken in 2023, zijn het elektrische fatbikes. Deze elektrische fietsen brengen comfort, gemak en toegankelijkheid samen. Of je lekker door de natuur wilt crossen of gewoon op zoek bent naar een kwalitatieve elektrische fiets waar je veel kilometers mee kunt gaan maken, de fatbike is voor iedereen. Maar waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een fatbike? Van de accu tot onderhoud, je leest alles over de tips fatbike kopen in deze blog.  

De voordelen van fat e-bikes

Voordat we de belangrijkste tips met je bespreken, gaan we het eerst hebben over de voordelen die de aankoop fatbike met zich meebrengt. Dit zijn er namelijk heel wat! Het grootste voordeel van elektrische fatbikes is en blijft toch wel dat je op bijna alle plekken en ondergronden kunt rijden. Stranden, bergen of bossen, het is geen probleem voor de fatbike. Hierdoor kom je misschien op plekken waar je normaal niet zo snel zou komen. Daarnaast kun je heel comfortabel rijden op een fatbike dankzij de elektrische ondersteuning in de fiets en het krachtige motortje.

De accu van elektrische fatbikes

Maar waar moet je dan precies rekening mee houden bij de aankoop fatbike? Het eerste punt is de accu van elektrische fatbikes. Doordat dit een elektrische fiets is, moet je de accu regelmatig opladen. Wil je lange afstanden kunnen rijden met veel ondersteuning? Dan kun je het beste kiezen voor een fatbike met een grotere en zwaardere accu die je één keer lang moet opladen, waar je vervolgens lange afstanden mee kunt rijden. Ben je op zoek naar een elektrische fatbike die je zo nu en dan ondersteuning geeft of wil je er korte afstanden mee gaan rijden? Dan kun je kiezen voor fat e-bikes met een lichte accu die snel opgeladen is en weinig extra gewicht met zich meebrengt.

Onderhoud van fat e-bikes

Een kwalitatieve fatbike heeft soms onderhoud nodig, zodat de rijprestaties optimaal blijven. Houd hier dan ook rekening mee bij de aankoop fatbike. Wanneer je wekelijks op ruige off road wegen rijdt, heeft jouw fatbike sneller onderhoud nodig dan wanneer je af en toe een ritje door de stad maakt. Vaak zijn elektrische fatbikes die minder offroad functies en onderhoud nodig hebben ook wat goedkoper.

Wat zijn de beste fatbikes?

Wanneer een fatbike kopen hoog op je wensenlijstje staat, wil je natuurlijk wel kunnen kiezen uit de beste fatbikes. Bij Beumer de Jong kun je terecht voor fat e-bikes van kwalitatieve merken als Knaap, Super73, FLS en Phatfour. Deze merken brengen niet alleen een enorme hoeveelheid kwaliteit met zich mee, maar ook nog eens een prachtig design. Wanneer je kiest voor een fatbike van één van bovenstaande merken, kun je rekenen op jarenlang rijplezier!