Zo krijg je subsidie voor een elektrische scooter

Wanneer er meer elektrische scooters de weg opgaan, zal geluidsoverlast verminderd worden en daarnaast is er een lagere CO2-uitstoot, wat weer een positieve invloed heeft op het milieu. Dit zijn twee van de belangrijkste redenen om ook elektrisch te gaan rijden. Maar wist je dat je mogelijk subsidie voor een elektrische scooter kan krijgen? Of je in aanmerking komt, is afhankelijk van verschillende voorwaarden van de gemeente waarin je woonachtig bent. Ben je benieuwd of en hoe jij in aanmerking komt voor subsidie e scooter? Lees dan zeker even verder.

De voorwaarden van het krijgen van subsidie

De subsidie voor een e scooter wordt beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid, maar ook door verschillende Nederlandse gemeentes. Dit zijn zowel grote gemeentes, zoals Amsterdam en Den Haag, maar ook kleinere gemeentes hebben geld beschikbaar voor de subsidie voor een elektrische scooter particulier. Er zijn verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen om kans te maken op elektrische scooter subsidie, al kunnen deze voorwaarden per gemeente verschillen. Een voorwaarde die bijna overal gelijk is, is dat je in het bezit moet zijn van een snor- of bromfiets met benzinemotor. Daarnaast moet de brom- of snorfiets onafgebroken op jouw naam staan sinds 31 december 2020 of eerder.

Hoogte eigen bijdrage

Wat de hoogte van de eigen bijdrage is op het moment dat je in aanmerking komt voor subsidie van een e scooter, is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. In veel gevallen kan je tot een paar honderd euro terugkrijgen, waarbij een deel van het bedrag nodig is voor het laten slopen van de oude snor- of bromfiets. Het overige bedrag aan elektrische scooter subsidie kan worden gebruikt voor de aanschaf van een milieuvriendelijke e scooter.

Subsidie ontvangen als particulier

Het is niet alleen als ondernemer mogelijk om subsidie te ontvangen voor het aanschaffen van elektrische scooters, ook als particulier kom je hiervoor in aanmerking. Er zijn zelfs gemeentes waar je uitsluitend als particulier een aanvraag voor subsidie voor een elektrische scooter kunt doen. Kortom, heb jij nog een snor- of bromfiets met een benzinemotor staan? Laat deze dan slopen bij een RDW-erkend demontagebedrijf in de twee maanden voor jouw subsidieaanvraag en schaf een nieuwe e scooter aan met behulp van de subsidie voor een elektrische scooter particulier.